Kameny.cz Grilovací deska 40 x 30 x 3 cm žulová světlá Vyberte si variantu: Grilovací deska
Kameny.cz Grilovací deska 40 x 30 x 3 cm žulová světlá Vyberte si variantu: Grilovací deska
Nejlevnější nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v SEVIANO
- Krásná žulová deska.
- při prvním grilování praskla. Není teda úplně zlomená vejpůl, ale prasklá je fest.
Krásný žulový tál. Dodržel jsem všechny podmínky a stejně praskla. Ta původní vydržela 12 let. Budu muset dodatečně vyrobit ochranu tálu zespodu. Rámeček by to ještě mohl zachránit, ale netuším na jak dlouho. Budu si muset koupit ještě jednu desku do rezervy. Pomalé ohřívání a pomalé chládnutí proběhlo tak jak mělo, ale stejně praskla.
Parametry produktu
Popis produktu
Grilovací kameny z přírodního kamene máme nyní v naší nabídce ve dvou rozměrech – 50 x 30 cm a 40 x 30 cm. Grilovací kameny jsou využívané na grilování masa i zeleniny a ne-nadarmo se považují za jednu z nejchutnějších a nejdravějších forem grilování.
Co umí grilovací kámen?
Udržuje vysokou a stálou teplotu po celém svém povrchu.
Maso se nespálí, správně se zatáhne a udrží si tak šťavnatost.
Využijete jej celoročně při pečení v troubě (například na pizzu).
Úklid bude jednodušší (stačí seškrábnout nečistoty a kámen otřít).
Můžete na něm připravovat steaky, ryby, ale i malé kousky zeleniny.
Pokrm není v přímém kontaktu s ohněm, což eliminuje vznik karcinogenů.
Pro pohodlné používání dodržujte následující instrukce: kámen musí být před každým použitím suchý a na povrchu zbavený nečistot kámen je určen na topení dřevem, nikoli uhlím oheň pod kamenem roztopte pozvolna tak, aby plamen dosahoval na spodní plochu kamene, optimální výška umístění je cca 30 – 40 cm nad ohništěm doporučujeme přikládat 2 – 4 polínka tvrdého dřeva, které dokáže udržet rovnoměrně tepelný základ na dlouhou dobu cca po půl hodině je možno začít pokládat připravené plátky. Není již nutné pod kamenem topit, kámen si ponechá pečící teplotu na dlouhou dobu. Dle druhu masa je doba pečení 5 - 10min. Vhodnější jsou plátky slabší s minimem oleje. K zamezení připékání masa ke kameni doporučujeme před první pokládkou plátků kámen lehce posypat solí po ukončení pečení ponechte rozpálený kámen vychladnout přirozenou cestou. Zásadně ho nezchlazujte vodou. Studený kámen čistěte teplou jarovou vodou, pro odstranění spečené vrstvy na vyleštěném povrchu kamene můžete použít škrabku (špachtli)
Kamen je vhodné dát do kovového rámečku, prodlouží to dobu použitelnosti pro grilování.
Důležitá upozornění: nevkládejte studený kámen do roztopených ohnišť je možné položit kámen na rošt , popř. do rámu vetknutého do ohniště zahradních krbů vzhledem ke značné hmotnosti kamene doporučujeme manipulovat s ním jen ve studeném stavu – nebezpečí popálení! nedoporučujeme kámen zahřívat bodově nebo jen v jeho části ( plynovým hořákem, položením na kamna, na sesazených cihlách apod.). Vlivem nerovnoměrného zahřátí může dojít k poškození kamene. částečná trhlina nejčastěji ve spodní ploše kamene není na závadu, materiál si poleví a dále již nepracuje.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v SEVIANO
- Krásná žulová deska.
- při prvním grilování praskla. Není teda úplně zlomená vejpůl, ale prasklá je fest.
Krásný žulový tál. Dodržel jsem všechny podmínky a stejně praskla. Ta původní vydržela 12 let. Budu muset dodatečně vyrobit ochranu tálu zespodu. Rámeček by to ještě mohl zachránit, ale netuším na jak dlouho. Budu si muset koupit ještě jednu desku do rezervy. Pomalé ohřívání a pomalé chládnutí proběhlo tak jak mělo, ale stejně praskla.